fredag den 4. oktober 2013

Karla Monet - sådan maler du med en tumling

I dag har vi malet. Når malerierne skal tørre, skal de lamineres til dækkeservietter - det skal nok blive godt!

Vi har malet et par gange efterhånden, og det er super hyggeligt! Jeg har gjort nogle erfaringer, jeg tænkte, at jeg ville dele med jer :)

Mit første tip er at sørge for at kunstneren er godt fodret inden ;) Malerklatter ligner mad så meget, at en 1-årig ikke kan kende forskel, så sandsynligheden for at der havner mere maling på papiret end i munden stiger jo mere artisten har fået at spise inden.

Et andet tip ligger sig deropad: Hav en sut ved hånden, og brug maling, der kan tåles at spise. Der findes en del opskrifter på nettet, der forklarer, hvordan man kan lave fingermaling af basale ingredienser som mel, majsstivelse og frugtfarve, fx her
Ellers kan man købe færdiglavet spisevenligt maling rundt omkring på nettet, fx her
Det kan dog godt betale sig at have et krus vand ved hånden. 

Et 3. Råd er at smutte i IKEA efter billige forklæder. De er ikke vanvittigt gode til at spise med, men de er super til når man skal male! 

Hav også altid underlag under - der bliver tegnet en del udenfor. Vi har en gammel voksdug under, som godt kan tåle lidt maling:

Hvis I ikke vil ofre penge på en pallet, kan en tallerken pakket ind i sølvpapir fungere virkelig godt - og bagefter er det bare at smide sølvpapiret ud, såre simpelt!




2 kommentarer: